Suomen hiihtokeskukset ja talvilomakohteet

Etsitkö ideoita talviloman viettoon kotimaassa? Suomi on täynnä upeita kohteita, joissa viettää vauhdikas hiihtoloma tai talvinen viikonloppu. Listasimme parhaat Suomen hiihtokeskukset, joista löytyy rinteitä, latuja ja talvista puuhaa moneen makuun.

Etelä-Suomi

MESSILÄ

Etelä-suomalaisille tuttu klassikko, Salpausselän upeista järvimaisemista löytyvä Messilän hiihtokeskus tarjoaa talvilomailun iloksi 10 rinnettä ja 70 km hiihtolatuja – vain lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Treenaa taitoja hiihtokoulussa tai hyppää moottorikelkkasafarin kyytiin!

Messilä.fi | Facebook | Instagram

SAPPEE

Sappeen hiihtokeskus valittiin vuonna 2018 kolmannen kerran Vuoden Hiihtokeskukseksi, eikä syyttä! Ladut ja rinteet pidetään hyvässä kunnossa ja asiakaspalvelu saa kiitosta. Talvista tekemistä löytyy koko perheelle kotoisissa tunnelmissa.

Sappee.fi | Facebook | Instagram

VIHTI SKI

Pääkaupunkiseudun suurin hiihtokeskus Vihti Ski Center sijaitsee vain 45 km Helsingistä. Monipuolissa rinteissä on haastetta niin aloittelijalle kuin kokeneelle laskijalle. Hiihtokoulu auttaa ensikertalaiset alkuun.

Vihtiski.fi | Facebook | Instagram

TALMA SKI

Vuonna 2016 vuoden lähirinteenä palkittu Talma on mainio laskukohde vain puolen tunnin päässä Helsingistä! Monipuoliset rinteet ja palvelut koko perheelle, tutustu myös palkittuun hiihtokouluun.

Talmaski.fi | Facebook | Instagram

Keski-Suomi

HIMOS

23 rinnettä ja 15 hissiä tekevät Himoksesta Keski-Suomen suurimman ja monipuolisimman hiihtokeskuksen. Viikonloppuisin tarjolla talvisia tapahtumia koko perheelle, ja alle 7-vuotiaat laskevat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Himos.fi | Facebook | Instagram

KOLI

Kolin hurmaavista kansallispuistomaisemista löytyy yksi Suomen haastavimmmista rinteistä nimeltä “Ukko-Koli”. Temppuilla voi seitsemässä rinteessä niin suksilla kuin laudalla, ja tekemistä löytyy takuuvarmasti koko perheelle.

Koliski.fi | Facebook | Instagram

LAAJAVUORI

Jyväskylästä vain 4 km päässä sijaitseva Hiihtokeskus Laajis tarjoaa 13 rinnettä, joissa on taituroitavaa niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle laskijalle. Jos mono vetää kohti hiihtolatuja, haasteita löytyy 42 km monipuolisesta latuverkostosta.

Laajis.fi | Facebook | Instagram

TAHKO

Hupia, haasteita ja ehkäpä Suomen vauhdikkaimmat monotanssit tarjoileva After Ski Pehku-baarissa! Kaikkea tätä ja hurjan paljon muuta löytyy Tahkovuorelta, jossa on 24 monipuolista rinnettä ja runsas latuverkosto maastohiihtoon.

Tahkonrinteet.fi | Facebook | Instagram

Pohjois-Suomi

LEVI

Jos Suomen hiihtokeskuksista pitäisi valita ykkönen, monen sydämessä se on Kittilän kupeessa sijaitseva Levi. Upeissa tunturimaisemissa pääsee nauttimaan 43 rinteestä, joiden joukossa on niin maailmancup-tason tykitystä kuin leppoisempia laskuja. Levitunturin juurelta löytyy myös Suomen legendaarisin After Ski Vinkkari, tätä ei kannata jättää väliin!

Levi.ski | Facebook | Instagram

PYHÄ

15 rinnettä ja 47 km latuja tekevät Pyhästä mukavan kohteen Lapin tunnelmaa hakevalle talvilomailijalle, olitpa sitten aloittelija tai vaativampi laskija. Pyhätunturin huipulle pääsee muuten tuolihissillä niin sukset jalassa kuin jalankin.

Pyha.fi | Facebook | Instagram

RUKA

Rukalla on Suomen pisin laskukausi, yli 200 päivää! Tässä kohteessa pääset kokemaan aitoa Lapin hiihtokeskustunnelmaa, josta on nautittu tunturin juurella jo 60 vuoden ajan. Uutuutena jalankulkijoille, maisemafriikeille ja laskijoille Village-2-Valley maisemagondoli.

Ruka.fi | Facebook | Instagram

VUOKATTI

Perinteikäs Vuokatti on vauhdikas talvilomakohde, joka tarjoaa 13 eritasoista rinnettä niin aloittelijoille kuin konkarilaskijoille. Vuokatissa voit muuten laskea ja hiihtää ympäri vuoden, sillä kohteessa sijaitsevat maailman ensimmäiset lumilautatunneli ja hiihtoputki.

Vuokatti.fi | Facebook | Instagram

YLLÄS

Pallas-Yllästunturin jylhät maisemat jättävät ikimuistoisen jäljen seudulla seikkailevien sydämiin. Yllästunturin lisäksi seudun kuusi luonnonvaraista tunturia tarjoavat laskijalle hupia ja haastetta loputtomiin. Tarjolla on 63 hoidettua rinnettä, joiden vertaisia et pituuksiltaan ja korkeuseroiltaan löydä muualta Suomesta.

Yllas.fi | Facebook | Instagram

Suomen hiihtokeskukset – hae bussit, junat ja lennot

Suomen hiihtokeskukset ovat näppärästi saavutettavissa myös julkisella liikenteellä. Perille-matkahausta löydät bussien, junien ja lentojen hinnat ja aikataulut ovelta ovelle kaikkialla kotimaassa. Mukana vertailussa ovat mm. VR, Matkahuolto, Onnibus, Pohjolan Liikenne, Savonlinja ja Finnair.

Syötä lähtöpaikaksi osoite tai paikkakunta ja kohteeksi haluamasi hiihtokeskus.

Kuvat: Unsplash

Perheeseemme syntyi uusi Keisari

Perille osti bussien ja junien hintavertailupalvelu Matkakeisari.fi:n

Perille osti bussien ja junien hintavertailupalvelu Matkakeisari.fi:n

Vuosi 2019 on hyvä aloittaa upeilla uutisilla! Suomen monipuolisimman matkahakupalvelun kehittänyt startup-yrityksemme Perille Mobility Services Oy on ostanut kaukoliikenteen bussien ja junien hintavertailupalvelu Matkakeisari.fi:n. Sekä Perille-palvelu että Matkakeisari.fi jatkavat toimintaa omalla brändillään, joten matkustaja voi edelleen valita käyttöönsä parhaiten sopivan palvelun. Matkakeisari.fi uudistui uuden omistajan voimin teknisesti, mutta visuaalisesti se on sama tuttu palvelu.

“Kaupan myötä palvelemme entistä suurempaa asiakasjoukkoa, mikä vakiinnuttaa asemaamme liikkumisen markkinoilla. Kyseessä on myös teknisesti mielenkiintoinen askel, joka osoittaa, että tiimimme kehittämällä alustalla on mahdollista pyörittää useita brändejä”, Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Olavi Paananen kertoo.

Monipuolinen Perille ja simppeli Matkakeisari.fi

Reittiopasmainen ja vaativallekin mobiilikäyttäjälle sopiva Perille ja suoraviivaisen yksinkertainen Matkakeisari.fi auttavat erilaisia matkustajia liikkumaan helpommin.

Perille-palvelussa sopivaa yhteyttä voi hakea osoitteesta toiseen pelkän paikkakunnan tai pysäkin sijaan. Palvelussa voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksien hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Omaan profiilin voi tallentaa hakuja, matkoja sekä maksutietoja. Tällä hetkellä Matkahuollon lippuja voi jo ostaa palvelun sisällä siirtymättä liikennöitsijän verkkokauppaan. Palvelu toimii maksuttomalla Perille-sovelluksella ja osoitteessa Perille.fi.

Jos tähtäimessä on edullisin kaukoliikenteen bussi- tai junalippu, sopivin vaihtoehto löytyy nopeasti osoitteesta Matkakeisari.fi. Selkeä ja yksinkertainen palvelu listaa paikkakuntien väliset bussi- ja junamatkat, edullisimmat liput ja nopeimmat yhteydet. Nyt myös Matkakeisari.fi:ssä voi ostaa Matkahuollon lippuja palvelun sisällä. Palvelu toimii ainoastaan selaimessa, eikä siitä ole saatavilla sovellusta.

Kuva: Unsplash

Perille-reittiopas vie nyt ovelta ovelle kaikkialla Suomessa

Perille-reittiopas vie nyt ovelta ovelle kaikkialla Suomessa

Julkisilla liikkuminen helpottuu kotimaassa

Hyviä uutisia – kotimaan julkisen liikenteen vaihtoehdot kokoava Perille-palvelu laajenee kattamaan lähiliikenteen kaikkialla Suomessa! Matkustaja voi nyt suunnitella kotimaan matkansa ovelta ovelle vertaamalla kulkuvälineitä, reittejä ja hintoja yhdessä paikassa. 

Maksuttomalla Perille-sovelluksella ja osoitteessa www.perille.fi toimiva palvelu auttaa matkustajaa löytämään sopivimman reitin, kulkuvälineen ja matkalipun Suomessa sekä suositulla Helsinki-Tallinna-reitillä. Sopivaa matkayhteyttä voi nyt hakea osoitteen tarkkuudella paikkakunnan tai pysäkin sijaan kaikkialla kotimaassa. Palvelussa voi myös vertailla erilaisten matkustustapojen ja oman auton ympäristövaikutuksia, mikä helpottaa vihreämpiä liikkumisvalintoja ajankohtaisten ilmastouutisten valossa.

kestävämpiä vaihtoehtoja helposti saataville

Perille-palvelussa voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksien hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi myös verrata omaan autoon.

”Arkisilla liikkumisvalinnoilla voi vaikuttaa yhteen aikamme merkittävimpiin haasteisiin – ilmaston lämpenemiseen. Me pyrimme palvelumme avulla vaikuttamaan näihin valintoihin tuomalla ympäristön kannalta kestävämpiä vaihtoehtoja helposti saataville”, kertoo palvelua kehittävän Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Olavi Paananen. Vuonna 2016 lanseeratun Perille-palvelun missio on saanut merkittävää tunnusta myös kansainvälisesti: Euroopan johtava ilmastoinnovaatio-ohjelma EIT Climate-KIC tukee palvelun kehitystä.

VAIKUTA antamalla palautetta

Koko maan kattavan reitityksen tarjoaminen yhdessä palvelussa on teknisesti haastavaa, joten Perille kerää käyttäjiltä palautetta palvelusta mahdollisesti puuttuvista reiteistä. Aikaisemmin tänä vuonna myös matkalipun ostaminen helpottui, kun Matkahuollon laaja lipputarjonta tuli saataville Perille-palvelun sisällä. Matkustaja voi siis ostaa Matkahuollon lipun näppärästi palvelun sisällä siirtymättä liikennoitsijän verkkokauppaan.

“Lähitulevaisuudessa tulemme lisäämään muidenkin liikennöitsijöiden kauko- ja lähiliikenteen matkaliput yhtä helposti saatavilla, jolloin olemme entistä lähempänä tavoitettamme olla Suomen kattavin reittiopaspalvelu ja liikkumisen kauppapaikka”, Paananen visioi.

Hyvää matkaa!

Kuva Unsplash

Mikä taksikyyti on edullisin?

Mikä taksikyyti on edullisin? Taksien hintavertailu onnistuu nyt helposti yhdessä paikassa

Taksien hintavertailu onnistuu nyt helposti yhdessä paikassa

Heinäkuussa päivänvalon nähnyt taksiliikenneuudistus mullisti taksilla reissaamisen Suomessa. Matkustajan näkökulmasta suurin muutos on hinnoittelun vapautuminen, ja eri taksiyritysten hintojen vertailulla voikin säästää selvää rahaa. Aluksi se ei ollut helppoa, mutta nyt eri kyytejä voi vertailla kätevästi yhdessä paikassa –  Perillepalvelussa.

Suomessa 1.7. voimaan tullutta uutta taksilakia odotettiin innolla tai pelonsekaisin tuntein, riippuen keneltä asiasta kysyi. Muutos olikin suomalaisen taksiliikenteen täysremontti, jossa tiukasta ja säännellystä järjestelmästä siirryttiin vapaaseen markkinatalouteen. Taksipalvelua tarjoavien autojen tai kuljettajien määrää ei enää rajoiteta, minkä myötä matkustaja voi nyt hypätä perinteisen tai kiinteähintaisen taksin, kimppakyytitaksin tai vaikkapa Uberin kyytiin. Myös taksien hinnoittelu vapautui, mikä toi matkustajalle alkumetreillä myös harmaita hiuksia. Mikä taksiyritys vie perille edullisimmin ja miten vaihtoehtoja voisi verrata helposti?

Vertaa taksien ja Uberin hintoja helposti

Me Perille-tiimissä päätimme tuoda helpotusta taksikaaokseen ja lisäsimme pääkaupunkiseudun taksikyytejä tarjoavat yhtiöt Perille-palveluumme, joka listaa kaikki liikkumisvaihtoehdot Suomessa.

  1. Lataa maksuton Perille-sovellus tai mene osoitteeseen Perille.fi
  2. Täytä hakukentät ja tee matkahaku pääkaupunkiseudulle
  3. Vertaa taksiyritysten hinta-arvioita reitillesi ja klikkaa kyydin tilaukseen!

Löydät matkahakusi tuloksista kaikkien taksivaihtoehtojen tilausnumerot, nettisivut ja mobiilisovellusten latauslinkit.

Mukana pääkaupunkiseudun taksit

Perille listaa tällä hetkellä seuraavien pääkaupunkiseudulla toimivien yritysten hinta-arviot taksikyydille:

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivat taksiyritykset lisätään palveluun vaiheittain.

Hyvää matkaa!

Haussa sopiva kyyti kotimaassa?

Matkalipun voi hankkia kätevämmin kuin koskaan aiemmin | Perille.fi

Matkalipun voi hankkia nyt kätevämmin kuin koskaan.

 

Nyt seuraa huikeita uutisia Perille-pajalta! Suomen julkisen liikenteen kyydit listaava Perille muuttui kevätauringossa entistäkin upeammaksi palveluksi. Kesäreissujen suunnittelu on nyt superhelppoa ja lipunkin ostaa nyt näppärämmin kuin koskaan aiemmin. Testaa itse osoitteessa Perille.fi tai lataa luuriisi maksuton Perille-appis.

Oma Profiili helpottaa säännöllistä reissaamista

Perille-palveluun voi nyt luoda Oman Profiilin, mikä helpottaa matkahakuja ja matkalippujen ostoa hurjasti – varsinkin jos reissaat julkisilla useammin. Voit tallentaa Omaan Profiiliin usein käyttämäsi hakuasetukset, jolloin toistuvat matkahaut helpottuvat. Profiilistasi löytyviin Omiin Matkoihin voi tallentaa myös tulevia matkoja, joille ei ole vielä ostettu matkalippua. Näin tulevien matkojen suunnittelu on helppoa, kun sopivat yhteydet ovat tallessa!

Luo Oma Profiili täällä

 

Nyt on lipun osto helppoa! Varsinkin jos valitset Matkahuollon.

Matkahakujen lisäksi myös lipun osto on nyt helppoa – etenkin jos suosit Matkahuollon yhteyksiä! Toimme nimittäin ensimmäisenä Matkahuollon laajan kaukoliikenteen bussilipputarjonnan saataville suoraan Perille-palvelun sisälle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sopivan yhteyden löytyessä lipun voi ostaa näppärästi palvelun sisällä siirtymättä ulkopuoliseen verkkokauppaan.

Matkahuollon lipun ostaminen palvelun sisällä edellyttää Oman Profiilin luomista. Lippu tallentuu käyttäjän Omiin Matkoihin ja bussin kyytiin pääset näyttämällä sitä kuskille puhelimen näytöltä tai tulostamalla lipun etukäteen.

Haluatko ostaa lipun yhtä näppärästi myös muihin kyyteihin? Ei hätää, tuomme muiden liikennöitsijöiden liput yhtä helposti saataville vaiheittain.

Anna palautetta ja vaikuta

Toivottavasti uusi Perille tekee julkisilla reissaamisesta entistäkin sujuvampaa juuri sinulle! Jos pidät uudistuksista tai sinulle on kehitysideoita, kerro niistä meille antamalla palautetta. Voit antaa meille ruusuja, risuja ja uusia toiveita täällä blogissa, somessa, appiksen palautekanavalla tai netissä.

Hyvää matkaa!

 

Kuva StockSnap

100-vuotias Suomi on luonnonystävän aarreaitta

100-VUOTIAS SUOMI ON LUONNONYSTÄVÄN AARREAITTA | Perille.fi

 

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,

kun hanki on hohtava alla,

kun taivas kirkasna kaareutuu –

mut hauskempi hiihtää, kun ruskavi puu,

tuul’ ulvovi, polku on ummessa

ja tuisku on taivahalla. – –

Eino Leino. Kokoelmasta Hiihtäjän virsiä vuodelta 1900.

 


Suomalainen onni asuu luonnossa. Eikä ihmekään, sen ollessa vahva osa suomalaista kansanperinnettä ja identiteettiä. Luonnon runsaudesta muistuttavat maamme tuhannet järvet – tai tarkalleen ottaen 179,584 järveä, sadat tuhannet saaret, metsien täyttämät mannut ja jylhät tunturimaisemat. Biodiversiteetti, luonnon monimuotoisuus, on läsnä kaikkialla.

Ilman luonnon monimuotoisuutta meiltä puuttuisi kulttuurimme ja sivilisaatiomme pohja, joka on antanut mahdollisuudet moneen: maanviljelyyn, luonnon antimien tarjoamaan villiruokaan, luonnon lääkkeisiin, metsätalouteen ja rakentamiseen. Lisäksi luonnon terveysvaikutukset ovat huomattavia: metsä on stressilääkkeistä parhain! Jo lyhyt metsässä oleskelu laskee verenpainetta, rauhoittaa ja nopeuttaa stressistä palautumista. Myös metsän äänet ja tuoksut vaikuttavat tutkitusti hyvinvointiin.

Kuitenkin kaikista tärkeimpänä on syytä muistaa vaalia ja suojella tätä ainutlaatuista luontoa, jotta se säilyisi tulevaisuudenkin sukupolville. Vastuu on meillä kaikilla!

Keräsimme Suomen 100. juhlavuoden kunniaksi kuusi luontohelmeä alle.

1. Kilpisjärven mahtava Saana

…tunturi tuimien tuulien! Saana on Suomen tunnetuimpia tuntureita ja suosittu retkeilykohde. Saanan huipulle johtaa neljän kilometrin pituinen polku, joka lähtee Kilpisjärven matkailukeskuksesta. Saana pukeutuu Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi siniseen itsenäisyyspäivän alla.

2. Aavan meren Porkkala

Kirkkonummella sijaitsevan Porkkalan monipuoliset maisemat tekevät vaikutuksen. Suosittu päiväretkikohde tarjoaa merenrantaan rajautuvia metsiä, joista avautuu näkymät saarten täyttämälle ulapalle. Porkkalanniemen silokalliot kutsuvat ihailemaan merimaisemia ja miksei yöpymäänkin.

3. Kirkasvetinen Valkiajärvi

Kiteellä sijaitseva Valkiajärvi kuuluu Suomen kirkasvetisimpiin järviin – näkyvyys pinnan alla on jopa 10 metriä. Jos siis haluat kurkistaa vedenpinnan alle, kannattaa se tehdä täällä. Jos haluat mieluummin pysyä kuivana, pääsee Suomen järvien saloihin ja myytteihin suositun Valkiajärven elämää kuvaavan Järven tarina -dokumenttielokuvan  kautta.

4. Kansallismaisemien Koli

Kolin kansallispuisto on Suomen tunnetuin kansallismaisema. Paljon kuvailuja ei tämä avara ja uljas maisema tarvitse – se pitää kokea tunteakseen sen lumon. Maisema on vaeltajien, turistien sekä taiteilijoiden rakastama ja se on innoittanut muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltia ja Juhani Ahoa töissään.


5. Joulupukin maa

Savukosken perukoilla, Urho Kekkosen kansallispuistossa, Suomen ja Venäjän rajalla sijaitsee joulupukin kotitunturi eli Korvatunturi. Joulupukin maan vaikuttaviin maisemiin pääsee tutustumaan Kemihaaran reitillä, jonka päätepisteeltä näkee Korvatunturin sen koko komeudessaan. Itse tunturin valloittamiseen tulee anoa lupa Rajavartiolaitokselta. Jos lykästää, voi reitillä törmätä joulupukin apureihin!

6. Saaristo pohjoisessa

Oulun edustalla sijaitseva Hailuoto on Perämeren suurin saari. Hailuoto on muodostunut useasta saaresta, jotka ovat maankohoamisen myötä kiinnittyneet toisiinsa. Kansallismaisemaksi vihityn saaren voi ottaa haltuun kävellen, pyöräillen, hiihtäen tai vaikka lumikenkäillen. Marjaniemessä, saaren läntisimmässä kolkassa, kulkija kohtaa merenkulun ja saaristoelämän historian havinaa.

Perille onnittelee satavuotiasta Suomea!

Hei hei heijastin – tyylikkäimmät ja turvalliset heijastimet pimeällä liikkuville

TYYLIKKÄIMMÄT JA TURVALLISET HEIJASTIMET PIMEÄLLÄ LIIKKUVILLE | Perille.fi

Tiesitkö, että heijastin on suomalainen keksintö? Maanviljelijä Arvi Lehti keksi jalankulkijaheijastimen 1950-luvun taitteessa ja myöhemmin Lehden poika Taisto Lehti suunnitteli suositun lumihiutaleen mallisen heijastimen. Suomalaista innovatiivisuutta ja turvallisuutta parhaimmillaan siis!

Heijastin on halpa henkivakuutus. Heijastimen kanssa henkilö näkyy jopa seitsemän kertaa kauemmaksi kuin sitä ilman, kunhan se on standardien mukainen ja täyttää vaaditun tehokkuusasteen. Helsingin Sanomat neuvoo, että heijastinostoksilla kannattaa katsoa pakkausmerkintöjä laadun takaamiseksi. Hyvän heijastimen tunnistaa pakkauksen CE-merkinnästä, EN 13356 -koodista ja hyväksynnän tehneen tahon leimasta. Standardi edellyttää, että heijastavuusarvon tulisi aina olla vähintään 400 CIL.

Listasimme alle Suomessa suunniteltuja heijastimia, jotka pitävät sinut turvassa läpi talven pimeyden.

1. Coreflect-heijastimet
Koko kansan suosikiksi muodostuneen lumihiutaleheijastimen valmistaa Coreflect. Valikoimasta löytyy myös muita perinteisiä heijastinmalleja kuten sydämiä ja erilaisia eläimiä. Heijastavuusarvo on aina vähintään 800 CIL. Katso valikoima täältä.

2. Doggy-heijastin design Eero Aarnio
Eero Aarnion vuonna 2009 suunnittelema Doggy-rakennuspalikka toimii myös heijastimena. Tyylikkään graafisen muotonsa vuoksi heijastin sopii myös koruksi tai asusteeksi niin ulkona kuin sisälläkin. Heijastavuusarvo on noin 800-1050 CIL. Ihaile Doggya sekä myös muita Aarnion heijastavia design-klassikoita täältä.

3. Sulka-heijastinsarja design Aalto & Renvall
Sulka on kaunis korumainen heijastinsarja, johon kuuluu yhteensä neljä eri mallia: Iso sulka, Pieni sulka, Tuplasulka ja Saapassulka. Suunnittelijat Elina Aalto ja Saara Renvall yhdistävät taidetta ja designia töissään ja heidät palkittiin vuonna 2010 vuoden nuorina suomalaisina taiteilijoina. Heijastavuusarvo Sulka-heijastimissa on noin 2000 CIL. Tutustu Sulka-sarjaan täällä.

4. Ruutu-matkakorttikoteloheijastin
Tällä heijastimella et jää piiloon bussin tullessa. Käytännöllinen ruudullinen kotelo on valmistettu osittain kierrätysmateriaaleista ja sen heijastavuusarvo on noin 800-1200 CIL. Tavallista heijastinta ei tätä käytettäessä tule kuitenkaan unohtaa, sillä se tuo turvaa bussipysäkille kävellessä. Löydät koteloheijastimen täältä.

5. Heijastavat lapaset design Moiko
Heijastavat käsineet lisäävät kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkyvyyttä liikenteessä. Tuote kuuluu Moikon Heijastavat kädet -mallistoon, joka voitti kunniamaininnan kansainvälisessä Red Dot Design- kilpailussa 2017. Lapaset eivät ole CE-standardin mukaisia, joten muistathan myös perinteisen heijastimen näitä käytettäessä. Lue lisää Moikon lapasista ja muista heijastavista tuotteista täältä.

6. Finnish Nightmares Matti -heijastin
Maailmalla tunnetun Finnish Nightmares -nettisarjakuvan hahmo Matti löytyy myös heijastimena. Matti on tyypillinen suomalainen, joka arvostaa hiljaisuutta, rauhaa ja omaa tilaa. Heijastimen toisella puolella on teksti: “I’m not sad or bored. I’m Finnish.” CIL-arvo on noin 830-930. Heijastavan Matin löydät täältä.

Vietämme tällä hetkellä vuoden pimeintä aikaa joten muistathan heijastimen liikenteessä!

6 tapaa viettää lomapäivää syksyllä

6 TAPAA VIETTÄÄ LOMAPÄIVÄÄ SYKSYLLÄ | Perille.fi

Syysloma eikä mitään suunnitelmia? Joskus ihan vaan kotona köllöttely on paras tapa viettää vapaapäiviä syksyisin. Jos sohvannurkka ei kuitenkaan houkuta, kurkkaa kuusi muuta tapaa viettää vapaapäivää.

LUONNON PARASTA ANTIA

1. Bongaa Linnunrata
Syksyn pimeys voi joskus masentaa, mutta se voi myös auttaa näkemään uusia asioita – ainakin taivaalla! Bongaa Linnunrata –hanke haastaa suomalaisia suuntamaan katseet yötaivaalle ja etsimään sieltä hopeisena sumuvyönä hohtava kotigalaksimme. Valoja täynnä olevassa Helsingissäkään sopivaa paikkaa Linnunradan bongailuun ei tarvitse hakea kaukaa.

2. Hullaannu revontulista
Luonnon oma ilotulituskausi on alkanut ja näytökset eivät maksa mitään. Vaikka revontulet usein mielletään osaksi talvimaisemaa, niiden aktiivisin aika on itse asiassa syksy ja kevät. Runsaimmin revontulia näkee pohjoisessa, mutta toisinaan niitä ihaillaan myös muuallakin Suomessa. Tilaa Ilmatieteenlaitoksen ilmainen revontulihälytys sähköpostiisi ja tiedät koska on seuraava show. Kun alueellesi on luvassa revontulia, tee eväät, pukeudu lämpimästi ja suuntaa selkeällä säällä pimeän tullen ulos. Etsi sopiva bongailupaikka aukealta paikalta kaukana kaupungin valoista ja suuntaa katse tähtiin. Ja sitten vaan nauttimaan värien ilotulituksesta!

LÄHDE LÄHELLE

3. Yö tai viikonloppu hotellissa
Miniloma hotellissa tuo ihanaa luksusta syksyn keskelle. Karkaa vaikka yhdeksikin yöksi kotikaupungin tyylikkäimpään boutique-hotelliin tai etsi lähiseudun tunnelmallisin Bed & Breakfast.  Kiihkeimmän lomasesongin ulkopuolella voit saada yöpymisen hinnasta hyvän diilin. Inspiraatiota lähilomaan saat tutustumalla vaikkapa  suloisiin majapaikkoihin lähellä Helsinkiä.

4. Koe Suomen Unesco-kohteet
Suomessa on seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, jotka edustavat arvokasta kulttuuri- tai luonnonperintöä maailmanlaajuisella tasolla. Katso lista kohteista ja kierrä syksyn aikana vaikka kaikki.  

5. Mökkiloma
Virttyneet verkkarit, villasukat, kumpparit – check! Mikä voisi olla rennompaa kuin mökkeily ilman kesän suorituspaineita. Jos omaa mökkiä ei ole, sen voi aina vuokrata. Syksyn lomakaudet ja viikonloput osuvat sopivasti kesäsesongin ja talvikauden väliin, jolloin vuokrahinnat ovat usein kohtuulliset. Mökin vuokraaminen onkin edullinen vaihtoehto erityisesti silloin, kun seurue on iso. Kurkkaa vaihtoehtoja vaikkapa maailmanperintökohde Verlan vuokramökeistä.

HELPOIN, HALVIN & MUKAVIN

6. Kotoilu ilman konstailua
Syyslomalla ei ole pakko lähteä kotoa yhtikäs mihinkään. Ja sehän se vasta onkin ihanaa! Kävely tai juoksulenkki raikkaassa syyssäässä, kirjoja kynttilänvalossa, kotona valmistetut piiiitkät brunssit ja illalliset, tai koko viikonlopun kestävä Netflix-maraton. Koska syksyn lomiin ja viikonloppuihin ei kohdistu samanlaisia odotuksia kuin kesä- tai talvilomaan, laiskottelu on täysin sallittua.

brunssi

Miten sinä aiot viettää lomapäiviä syksyn aikana?