Tampere kesäkohteena – parhaat nähtävyydet, ravintolat ja liikenne

Kiinnostaisiko miniloma Tampereella? Kaunis Tampere on laajan lomatarjontansa vuoksi ehdoton kotimaan kohde tälle kesälle – löydä parhaat Tampereen nähtävyydet, aktiviteetit ja ravintolat sekä ohjeet helppoon matkustamiseen kaupunkiin ja kaupungin sisällä! 

Ihanassa kesäkaupungissa on kasapäin näkemistä ja tekemistä moneen makuun! Tampereella nautit valintasi mukaan kulttuurista, historiallisten kohteiden tunnelmasta, upeista maisemista ja useista hauskoista aktiviteeteista, jotka tekevät kesäpäivistäsi ikimuistoisia. Tampereelta löytyy myös erityisen laaja valikoima autenttisia ruokapaikkoja viehättävistä pikkukahviloista hätkähdyttäviin näköalaravintoloihin. 

Hyödyllistä tietoa Tampereesta löydät sivustolta Visit Tampere sekä Tampereen kaupungin sivuilta. 

Tampere

Tampereen nähtävyydet kulttuurin rakastajille – museot ja taidekohteet

Tampereella on monia kokemisen arvoisia nähtävyyksiä, joiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotain. Kiinnostaisiko kesäpäivä kulttuurin ja taiteen parissa, upeita maisemia näköalapaikoilla ihaillen vai viehättävissä vanhan ajan henkisissä putiikeissa ja liikkeissä kierrellen? Poimi parhaat nähtävyydet ja suunnittele juuri sinun näköisesi Tampere-päivä! Tampere on kulttuurin ja taiteen kaupunki. Tampereelta löytyy monia kiinnostavia ja autenttisia museoita, joista voit valita suosikkisi tai lähteä vaikka museokierrokselle!

TAMPEREEN TAIDEMUSEO, Puutarhakatu 34

Tampereen taidemuseo tarjoaa laajan valikoiman taidetta historiallisista teemoista nykytaiteeseen ja kotimaisesta kansainväliseen kuvataiteeseen. Tällä hetkellä museossa on meneillään suosittu tamperelaistaiteilija Joseph Alasen näyttely Jugend • Kalevala • Tampere sekä toisen tamperelaisen taiteilijan Ilkka Väätin näyttely Hommage

SARA HILDÉNIN TAIDEMUSEO, Laiturikatu 13

Tampere museot
Sara Hildénin taidemuseo

Näsinneulan näkötornin takana Särkänniemessä sijaitseva Sara Hildénin taidemuseo esittelee Sara Hildénin säätiön kokoelmaan kuuluvia teoksia, joiden lisäksi museossa järjestetään myös vaihtelevia näyttelyitä. Näyttelyt ovat keskittyneet suomalaiseen nykytaiteeseen sekä kansainväliseen nyky- ja moderniin taiteeseen. Tarkista tarkemmat saapumis- ja pysäköintiohjeet museolle täältä

HIEKAN TAIDEMUSEO, Pirkankatu 6

Hiekan taidemuseo on Suomen vanhin yksityinen taidemuseo, joka kantaa Kustaa Hiekan säätiön ylläpitämiä kokoelmia. Kokoelmiin kuuluu sekä kuvataidetta että esineistöä. Suurin osa museon kuvataiteesta on kotimaista kuvataidetta 1850-luvulta nykyaikaan, ja Kustaa Hiekan kokoama esineistö sisältää monipuolisesti historiallisia esineitä. Tämä on ykköskohteesi, jos kaipaat vanhan ajan taidetta ja tunnelmaa!

MAAILMAN AINOA MUUMIMUSEO, Yliopistonkatu 55

Autenttinen Tampere-talon Muumimuseo on ainutlaatuinen elämys, joka kiinnostaa niin aikuisia kuin lapsiakin. Rakastetun Tove Janssonin kirjoittama maailma aukeaa aivan uudella tasolla museon vierailijoille, jotka saavat ihastella taidetta katsojan näkökulmasta Observatorion vaihtelevissa näyttelyissä sekä osallistua itse tarinaan toiminnallisessa Työpaja Ateljeessa. 

MUSEOKESKUS VAPRIIKKI, Alaverstaanraitti 5

Museokeskus Vapriikki pitää sisällään useamman museon sekä Museoravintola Valssin. Vapriikissa toimivat muun muassa Suomen pelimuseo, Mediamuseo Rupriikki ja Luonnontieteellinen museo. Tämä monipuolinen paketti on erinomainen matkailijalle, joka ei tahdo päättää usean museon välillä eikä myöskään tehdä pitkää museokierrosta. 

AMURIN TYÖLÄISMUSEOKORTTELI, Satakunnankatu 49

Amurin työläismuseokortteli on yhdistelmä tamperelaisen työväestön historiaa, kaunista miljöötä ja vanhan ajan henkeä. Museovierailun lopuksi voit nauttia kahvit tunnelmallisen Kahvila Amurin Helmen kesäisellä terassilla.  Löydä lisää museoita Tampereelta täältä

Nauti kulttuurista ja taiteesta museoiden lisäksi esimerkiksi Tampereen Teatterissa tai Arthouse Cinema Niagara -elokuvateatterissa. Taidetta pääset ihastelemaan kaupungin monissa gallerioissa ja kahviloissa, joista alle on poimittu muutama kokemisen arvoinen vinkki: 

PISPALAN NYKYTAITEEN KESKUS HIRVITALO, Hirvikatu 10

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo on galleria ja taidetila, jonne on vapaa pääsy. Hirvitalossa järjestetään monenlaista toimintaa näyttelyistä tapahtumiin ja työpajoihin. 

GALLERIA KOPPELO, Kauppakatu 14

Galleria Koppelo on näyttelytila, jossa on myös myynnissä toisen perustajan kuvataiteilija Paula Puikkosen maalauksia. Heinäkuussa alkaa Ahjolan koloristiryhmän näyttely, jonka värejä kannattaa käydä kulmilla ollessaan ihailemassa! 

KAHVILA RUNO, Ojakatu 3

Boheemihenkinen Kahvila Runo sijaitsee Tampereen vanhassa kaupungissa tunnelmallisella Ojakadulla, jonka varrelta löytyy myös Tampereen kuuluisa Vohvelikahvila. Runossa herkuttelet eurooppalaisessa korttelikahvilatunnelmassa ihanilla leivonnaisilla ja laatukahvilla. Elämyksestä ainutlaatuisen ja kulttuurin täyteisen tekevät vaihtuvat taidenäyttelyt, runot, piano, päivän lehdet, kaunis katunäkymä ja toisinaan jopa vierailevat kissat ja koirat. 

Tampereen kulttuuriraitteja pitkin seikkaileminen on hauska tapa tutustua Tampereen kulttuuriin nauttimalla samalla kesästä ja kaupungin kauniista luonnosta!

Tampereen nähtävyydet – keskustan upeimmat näköalapaikat

Tampere näköalapaikat

RAVINTOLA PERISCOPE, Vuolteenkatu 1

Ratinan kauppakeskuksen huipulla sijaitseva Ravintola Periscope yhdistää a la carte -ruokailun ja huikeat maisemat, jotka kattavat kauniin kaupungin ja Pyhäjärven. Ravintolan upeasta näköalasta pääset nauttimaan joko sisätiloissa tai Periscopen avonaisella kattoterassilla. 

NÄSINNEULA, Laiturikatu 1, Särkänniemi

Tampere Näsinneula
Ravintola Näsinneula

Särkänniemen Näsinneula on pettämätön klassikko, jota ei kannata missata! Pohjoismaiden korkein näkötorni ja Tampereen maamerkki tarjoaa upeat maisemat, jotka avautuvat Näsijärven, keskustaan ja Pispalan Pyhäjärven ylle. Upeita näköaloja voit ihastella myös hyvän ruuan parissa Ravintola Näsinneulassa.  

PYYNIKIN NÄKÖTORNI, Näkötornintie 67

Pyynikin näkötorni ja kahvila on ihana paikka rauhoittua munkkikahveille maisemalla, jollaisen ääressä tuskin aiemmin olet munkin syönyt! Maailman korkeimman soraharjun, Pyynikinharjun laelle rakennetusta näkötornista voi ihastella kaupungin keskustan, Pyhäjärven ja Näsijärven vaikuttavia maisemia.  

PISPALANHARJU

Tampere Pispala

Kenties Tampereen kaunein asuinalue Pispala tarjoaa upeat näköalat ja suositut ulkoilualueet. Harjun laelle voi ulkoilun ohessa pysähtyä katselemaan Näsi- ja Pyhäjärven kauniita maisemia koristettuna värikkäillä taloilla. 

Tampere historiallisena kohteena – menneiden aikojen punatiilirakennukset keskustan kaupunkikuvassa

FINLAYSONIN ALUE

Finlaysonin alue on merkittävä nähtävyys, ja alueella kannattaa ehdottomasti käydä historiallisella Finlaysonin kirkolla, Finlayson-myymälässä ja ympäri vuoden auki olevalla viehättävällä Tallipihalla, josta löytyvät ihanat putiikit, kahvilat ja tapahtumat. 

HIEDANRANTA, Tehdaskartanonkatu 38

Hiedanranta sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä keskustasta, ja historiallisessa kartanomiljöössä riittää tekemistä kaikenikäisille! Mielihyvin-kahvilan terassilla ihastelet kartanon puutarhaa ja järvimaisemaa, ja Skeittipuisto on hauska kohde aktiivisille lapsille ja aikuisille. Hiedanrannan Pajalta löydät käsityöläisten ja taiteilijoiden tilat sekä ihastuttavan Puodin

FRENCKELL

Frenckellin alueen vanhat rakennukset puhuttelevat historiallisella kauneudellaan, ja vuonna 1870 rakennettu Frenckellin piippu on keskustan ilmettä muokkaava historiallinen monumentti. Keskustorin kupeessa sijaitseva Frenckellin aukio on keskeinen paikka, josta pääsee nopeasti muun muassa aukion reunalla olevalle Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämölle ja kadun ali kävelemällä Finlaysonin alueelle. Ravintola Frenckell on hyvä paikka pysähtyä lounaalle kiireisen Tampere-päivän keskellä! 

Perille.fi-matkalippupalvelu auttaa suunnittelemaan matkasi ovelta ovelle, joten kulkeminen esimerkiksi Tampereen rautatieasemalta ja linja-autoasemalta suoraan nähtävyyksiin on helppoa. Syötä vain osoitteet matkahakuun ja nauti vaivattomasta matkustamisesta!

Toiminnallinen Tampere – aktiviteetit hauskoihin kesäpäiviin

Etsitkö aktiviteetteja Tampereella, jotka sopisivat nimenomaan aurinkoisten kesäpäivien viettoon? Löydä mieluisimmat aktiviteetit ja nauti hyvistä keleistä, kauniista luonnosta ja hyvästä tunnelmasta!

ROOF WALK, Satakunnankatu 18

Tampere Roof Walk

Suomen ensimmäinen kattokävely Roof Walk Finlayson Area on autenttinen elämys, jossa pääset ihastelemaan Finlaysonin alueen upeita maisemia historiallisten rakennusten katoilla kävellen! Tarjolla on kaksi reittivaihtoehtoa: opastetulla City View -reitillä osallistujat kulkevat turvavaljaissa katsellen näköaloja ja kuunnellen tarinoita kaupungista, ja Panorama Deck -näköalatasanteelta näkee historiallisiin tehdasmaisemiin, Tammerkoskelle ja Näsijärvelle. 

RISTEILYT

Erinomainen tapa saada mahdollisimman paljon irti aurinkoisista kesäpäivistä ovat Tampereen alueen risteilyt, jotka sopivat kaikille kohderyhmille perheistä pariskuntiin ja ystäväporukoihin! Nauti Tampereen järviluonnosta – tutustu useisiin tilausristeilyihin tai tilaa juuri teidän porukallenne sopiva luksusristeily täältä

MAAUIMALA TAMPERE, Joukahaisenkatu 7 B

Tampereen aktiviteetit

Tampereen maauimala sopii täydellisesti edullisen ja hauskan hellepäivän viettoon! Uimalasta löytyy myös lastenallas, joten aktiviteetti soveltuu hyvin lapsiperheille. Maauimalan altaissa, hyppytornissa ja kahvila-alueella vietät helposti vaikka koko päivän – muista vain aurinkorasva ja hauska päivä on taattu! 

Tampere on täynnä tekemistä myös sateella – kierrä viehättävissä putiikeissa ja liikkeissä

Jos kohdallesi sattuu sadepäivä tai pidät muuten vain putiikeissa ja liikkeissä kiertelystä, löytyy Tampereelta täydelliset puitteet ostosten tekemiseen tai pelkkään fiilistelyyn ja ihailuun! 

Vanhan ajan tunnelmaa

Historiallisia ostospaikkoja kaivatessasi suuntaa askeleesi Kehräsaaren Ateljeekadulle ja Käsityökorttelille! Myös paikalliset käsityöliikkeet ja idylliset pikkupuodit ovat erinomaisia kohteita kiertelylle sekä tamperelaisten matkamuistojen, design-tuotteiden ja käsitöiden hankkimiselle. Käsityöntalo Verkaranta on kaikille avoin, kotoisa punatiilirakennus, joka huokuu käsityöläisten ja taiteen tekemisen tunnelmaa! 

Kantakaupungin sykkeessä toimiva Tampereen Kauppahalli on historiallinen kauppakeskus, josta on tullut satavuotisen elinikänsä aikana koko Pohjoismaiden suurin kauppahalli. Nautiskele kodikkaasta miljööstä, hyvästä ruuasta ja paikallisista kädentaidoista kiireettömässä tunnelmassa! 

Tampereen kirpputorit ja Koskikeskus

Tampereen Koskikeskus sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, ja keskuksen laaja liiketarjonta sekä monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut houkuttelevat lomailijoita luokseen myös kesäisin. 

Tampereen kirpputorit ovat hauska tapa viettää kesäpäivää kaupunkia kierrellen ja edullisia löydöksiä tehden. Löydä parhaat kirppikset Tampereen keskustasta ja lähialueilta esimerkiksi täältä ja lähde kierrokselle!

Löydä parhaat ravintolat – Tampere tarjoaa makuelämyksiä upeassa ympäristössä ja tunnelmassa

Tampereen ravintolat kutsuvat luokseen ruokailemaan moniin tilanteisiin. Laajasta valikoimasta löytyy jotain jokaiseen tunnelmaan, mutta miten löytää nopeasti ja helposti sopivin vaihtoehto? Saisiko olla edullista, vegaanista vai kaupungin hienoimpia maisemia? Kaikkiin toiveisiin löytyy vastaus! 

MERELLISTÄ KESÄTUNNELMAA RAVINTOLA KAISLASSA, Paasikivenkatu 2

Ravintola Kaisla sopii mitä parhaiten lämpimän kesäpäivän illallispaikaksi! Mustalahden sataman sydän on Kaislan aurinkoinen terassi, jonka tunnelman kruunaa ravintolan merellinen a la carte -menu. 

Tampereen kasvisravintolat ja -kahvilat

Monet Tampereen ravintolat ovat huomioineet hyvin erilaiset ruokavaliot, joten Tampereella saat tarpeidesi mukaan helposti esimerkiksi vegaanista, gluteenitonta ja maidotonta. Tampereelta löytyy hyvä valikoima kasvisravintoloita ja -kahviloita, joten kasvissyöjän on helppo valita itselleen mieluisin ruokapaikka. 

CAFE & BAKERY MIMOSA, Itsenäisyydenkatu 16

Cafe & Bakery Mimosa on kodikas vegaanikahvila, josta löytyy suolaisia ja makeita herkkuja moneen makuun. Mimosassa on myös kuukausittain vaihtuva taidenäyttely, joka tuo kivan lisän viihtyisiin kahvitteluhetkiin. 

POWAU TAMPERE, Hämeenkatu 4

Etsitkö helppoa ruokapaikkaa lounaalle nähtävyyksien ja aktiviteettien kupeesta Tampereen keskustasta? Keskeisellä sijainnilla Hämeenkadulla on ravintola Powau, jonka menu on kokonaan gluteeniton ja pääasiassa vegaaninen. Nauti esimerkiksi raikas salaattilounas tai maistele kesäpäivän keskellä herkullisia raakakakkuja! 

Ruokaa näköalalla, kiitos!

Tampereen ravintolat
Ravintola Periscope

Edellä mainitut Näsinneulan ravintola ja Ravintola Periscope eivät suinkaan ole Tampereen ainoat ravintolat näköalalla. 

RAVINTOLA TAMPELLA, Kelloportinkatu 1

Ravintola Tampella sijaitsee Tammerkosken äärellä, ja ravintolan suurista ikkunoista avautuvat kauniit kansallismaisemat vieressä virtaavan veden lisäksi Satakunnansillalle ja pienelle Konsulinsaarelle. Ravintolan laaja menu kattaa niin alkuruuat, salaatit, pääruuat kuin herkulliset jälkiruuatkin. Ihanan kesäpäivän sattuessa upeista maisemista ja hyvästä ruuasta kannattaa nautiskella ravintolan terassilla. 

BISTRO TAMMER, Satakunnankatu 13

Hotelli Tammerissa toimiva uusi Bistro Tammer tarjoilee laadukkaan ruuan ja erinomaisen palvelun lisäksi näkymät sekä Tammerlammelle että Koskipuistoon. Korttelibistron terassilla istuskelu hyvän aterian, viileän juoman ja hyvän seuran kera idyllisiä puistomaisemia ihastellen kruunaa ihanan kesäpäivän! 

RAVINTOLA VIIKINSAARI, Viikinsaari 2

Ravintola Viikinsaari tarjoaa saaristolaistyylistä ruokaa järvimaisemin varustetussa kauniissa suomalaisessa miljöössä. Suositussa ravintolassa voi nauttia saaristomaisemista valoisalla verannalla tai rentoa tunnelmaa henkivällä ulkoterassilla. Ruuissa panostetaan kotimaisiin ja paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin, joista valmistetaan järvimaisemiin sopivaa suomalaista ruokaa modernilla otteella. 

CAFE KATTO, Satakunnankatu 18 A 5. krs

Ainutlaatuinen kahvihetki Finlaysonin kattojen yllä onnistuu Roof Walk -kattokävelyn yhteydessä toimivassa Cafe Katto -kahvilassa. Tarjolla on suolaista ja makeaa syötävää, kuten keittolounasta, virkistäviä salaattiannoksia ja makeita kahvilaherkkuja. Katolta avautuvista Finlaysonin alueen huikeista maisemista voit nauttia kahvilan sisätilojen lisäksi upealla terassilla vaikkapa hyvän drinkin kera!

Etkö löytänyt etsimääsi? Visit Tampere on lomailijoiden iloksi koonnut yhteen kaupungin omaperäiset ja laadukkaat ravintolat, joiden laajasta valikoimasta löydät oman suosikkisi täältä

Tampereen liikenne – hae kaukomatkat ja osta bussi-, juna- ja lentoliput samasta palvelusta

Innostuitko lähtemään Tampereelle viettämään kesälomaa kiinnostavien nähtävyyksien, aktiviteettien ja tunnelmallisten ruokapaikkojen kaupunkiin? Onneksi Tampereelle on helppo päästä kaikkialta Suomesta, sillä kaupunki sijaitsee monipuolisten kulkuyhteyksien päässä. 

Tampereen liikenne

Perille.fi-matkalippupalvelun avulla haet reitit, vertailutat hinnat ja ostat edulliset liput helposti. Palvelusta löytyvät useat liikennöitsijät, kuten VR, Onnibus, Matkahuolto ja useat muut. Esimerkiksi VR kuljettaa sinut mukavasti, ekologisesti ja edullisesti junalla Tampereelle, jonka päätepysäkkinä toimii keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva Tampereen rautatieasema (Rautatienkatu 25, Tampere). 

Bussit vievät Tampereen linja-autoasemalle (Hatanpään valtatie 7, Tampere), josta on myös helppo jatkaa matkaa esimerkiksi nähtävyyksiin. Perille.fi-palvelusta löydät ja ostat myös lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalle (Tornikaari 50, Pirkkala). 

Mene etusivulle Perille.fi ja löydä sinulle sopivin matka Tampereelle! 

Suosituimmat juna- ja bussimatkat Tampereelle ja Tampereelta

Tampere – Helsinki
Tampere – Turku
Tampere – Kuopio
Tampere – Kouvola
Tampere – Jyväskylä
Tampere – Oulu
Tampere – Lahti
Tampere – Seinäjoki
Tampere – Pori
Tampere – Jämsä
Helsinki – Tampere
Turku – Tampere 
Kuopio – Tampere
Kouvola – Tampere
Jyväskylä – Tampere
Oulu – Tampere
Lahti – Tampere
Seinäjoki – Tampere
Pori – Tampere 
Jämsä – Tampere

Tampereen joukkoliikenne – liiku kaupungin sisällä helposti

Tampereella liikut helposti pidempiäkin välimatkoja käyttämällä joukkoliikennettä! Perille.fi-matkalippupalvelu helpottaa liikkumista etenkin niille matkailijoille, joille kaupunki on vieras. Syötä matkahakuun osoitteet, hae bussi- ja junareitit sekä osta edulliset liput samasta palvelusta. Matkahaku vertailuttaa myös taksien hinnat ja ohjaa sinut kätevästi suoraan taksin tilaukseen. Haku näyttää myös reittivaihtoehdot omalle autolle sekä kävellen ja pyöräillen. 

Kun saavut Tampereelle toisesta kaupungista, pääset liikkumaan Tampereen nähtävyyksiin, aktiviteetteihin ja ravintoloihin helposti esimerkiksi  Rautatieasemalta (Rautatienkatu 25, Tampere) ja Linja-autoasemalta (Hatanpään valtatie 7, Tampere), joiden osoitteet syöttämällä Perille.fi-matkahaku löytää parhaimmat reitit. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta (Tornikaari 50, Pirkkala) pääset keskustaan Tampereen joukkoliikenteen linjalla 1A. 

Koko Tampereen joukkoliikenteen löydät Perille.fi-palvelun lisäksi sivulta Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse. Palvelusta on myös kätevä puhelimelle ladattava mobiilisovellus Nysse Mobiili, josta löydät reittioppaan ja ostat liput julkiseen liikenteeseen. 

Nysse Mobiili ja Perille.fi varmistavat, että lomasi on hauska, mukava ja helppo!

Teksti: Elina Immonen

Kuvat: Laura Vanzo/ Visit Tampere

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *