Perille – HSL-liput helposti

Osta liput pääkaupunkiseudun metroon, juniin ja busseihin ilman rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista!

HSL-liput helposti local.perille.fi palvelusta

Perille.fi on Suomen kattavin matkalippupalvelu, jonka avulla näppärästi suunnittelet matkasi ovelta ovelle ja ostat liput kaukoliikenteen busseihin, juniin tai matkaketjuihin.

Syksystä 2020 alkaen voit ostaa myös HSL-lippuja local.perille.fi palvelussa.

Palvelu on suunniteltu ensisijaisesti satunnaisille matkustajille, esimerkiksi, toisesta kaupungista tulleelle työmatkalaiselle tai Helsingissä vierailevalle matkailijalle. HSL-lipun ostaminen on helppoa: valitset sopivan HSL-vyöhykkeen ja painat “Osta”, laitat kännykkänumerosi ja sähköpostiosoitteesi lipun toimitusta varten, maksat ostoksesi ja saat lipun kännykkään.

Lippu tulee kätevästi suoraan kännykkääsi

Kaukoliikenteen ja HSL:n liput samasta palvelusta

Ilman rekisteröintiä tai HSL-sovelluksen latausta

Miten valitaan HSL-vyöhykkeet?

Suurin osa pääkaupunginseudulle matkustavista tarvitsevat AB-lipun. AB-lippu käy sinulle, jos tulet Helsingin keskustaan ja liikut bussilla, raitiovaunulla, junalla tai metrolla Helsingin sisällä tai menet Helsingistä metrolla Espooseen.

Jos sinun pitää päästä Helsingin keskustasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, tarvitset ABC-lipun. Kattavin matkalippu on ABCD-lippu ja se toimii kaikilla HSL-vyöhykkeillä. ABCD-lipulla voit matkustaa kaikissa HSL:n palvelualueen kunnissa, jotka ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio.

Tarkemman tiedon HSL-vyöhykkeistä saat HSL:n Reittioppaasta.

HSL-matkalippujen hinnat

Perille-palvelun tarjoamat HSL-matkalippujen hinnat näet tällä sivulla ylempänä. Kaikkiin hintoihin on valmiiksi lisätty palvelumaksu, joka on 50 senttiä. Vaikka maksat hiukan enemmän verrattuna HSL-sovelluksessa oleviin hintoihin, säästät kuitenkin aikaasi ja puhelimesi muistia kun ei tarvitse ladata HSL-sovellusta eikä rekisteröityä mihinkään.

Mistä saat HSL-lippuja?

HSL:n myymät matkaliput saat HSL:n lippuautomaateista (voimassa heti) ja HSL-sovelluksesta, joka on ladattavissa App Store, Google Play ja AppGallery -sovelluskaupoista. HSL-verkkokauppa on lakkautettu. Raitiovaunuissa, lähijunissa ja busseissa ei ole toistaiseksi lipunmyyntiä

Local.perille.fi palvelusta lippuja saa ilman rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista. HSL-kertalippuja myyvät myös monet kioskit ja kaupat. Nekin perivät palvelumaksun HSL-lipun hinnan lisäksi.

Raitiovaunuliput poistuivat käytöstä. Helsingin raitiovaunuihin pääsee tavallisella AB-lipulla.

Matkahaku Perille.fi -palvelussa

Jos olet lähdössä Helsingistä HSL-vyöhykealueita kauemmas, Perille.fi auttaa sinua löytämään parhaan itsellesi sopivan matkan. Perille.fi palvelusta löydät reitit ovelta ovelle, pystyt helposti vertailemaan bussien ja junien hintoja sekä aikatauluja, suunnittelet tarvittaessa junan ja bussin sisältävän matkaketjun sekä ostat kätevästi liput juniin ja busseihin.

Perille.fi-palvelusta löydät Onnibussin, Matkahuollon, VR:n sekä monet muut liikennöitsijät. Siirry Perille.fi matkahakuun tästä.

Mitä pidät uudistetusta perille.fi -palvelusta?

Kerro mielipiteesi