Perille – HSL-biljetter enkelt

Köp Helsingforsregionens kollektivtrafikbiljetter till tunnelbana, bussar, tåg och spårvagnar utan registrering eller appnedladdning!

HSL-biljetter enkelt från local.perille.fi

Perille.fi är en praktisk finsk resebiljettjänst som du kan använda för att planera din resa med kollektivtrafik och för att köpa biljetter till långdistansbussar, tåg och resekedjor.

Från och med hösten 2020 kan du köpa på local.perille.fi även HSL-biljetter som är giltiga för kollektivtrafik i huvudstadsregionen.

Tjänsten planeras först och främst för tillfälliga resenärer, t.ex. de som kommer på en arbetsresa från en annan stad eller de som kommer till Helsingfors för ett kort fritidsbesök. Det är enkelt att köpa en biljett: du väljer en lämplig HSL-zon och trycker på "Köp", anger ditt telefonnummer och e-postmeddelande för biljettleverans, betalar för köpet och får biljetten till din mobila enhet.

Ticket kommer direkt till din mobil

Långdistans- och HSL-biljetter från samma tjänst

Inget behov av att registrera eller ladda ner mobilappen

Hur väljer jag en lämplig HSL-zon?

De flesta resenärer som kommer till Helsingfors behöver en AB-biljett. Du behöver en AB-biljett om du kommer till Helsingfors centrum och åker med tunnelbana, buss, spårvagn eller tåg till någon plats i Helsingfors-området (blanda inte med Esbo eller Vanda!) Eller med tunnelbana till Esbo.

Om du behöver åka från Helsingfors central (t.ex. järnvägsstation, Kamppi eller Pasila) till Helsingfors-Vanda flygplats eller vice versa, behöver du en ABC-biljett. Biljett som täcker hela HSL-området är en ABCD-biljett. Du kan resa med ABCD-biljett till alla städer och städer i HSL-området som är Helsingfors, Esbo, Kauniainen, Vanda, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio.

Mer exakt information om HSL-zoner hittar du i HSL Journey Planner.

Priser för kollektivtrafikbiljetter i Helsingforsregionen

Du hittar priserna på Perille.fi för HSL-biljetter tidigare på denna sida. Alla priser inkluderar redan en serviceavgift som är 50 cent. Även om du betalar lite mer jämfört med priset på en biljett du skulle få från HSL-appen sparar du tid och minne på din mobil eftersom du varken behöver ladda ner appen eller registrera dig någonstans.

Var kan jag köpa HSL-biljetter?

Biljetter som säljs av HSL kan du få från HSL-biljettmaskiner och HSL-applikationer som kan laddas ner från App Store, Google Play och AppGallery. HSL onlinebutik är stängd. Det finns ingen biljettförsäljning i spårvagnar, tåg och bussar.

Local.perille.fi kan du få biljetter utan registrering eller appnedladdning. Många kiosker och butiker säljer också HSL-biljetter. De tar också serviceavgift utöver HSL-biljettpriset.

Spårvagnsbiljetter används inte längre. Normal AB-biljett gäller för Helsingfors spårvagnar.

Resesökning på Perille.fi-tjänsten

Om du åker från Helsingfors till en längre resa än HSL-området, hjälper Perille.fi dig att hitta den lämpligaste resan för dig. På tjänsten Perille.fi hittar du lämpliga rutter, jämför priser och tidtabell för tåg och bussar, planerar kombinerade resor som innehåller både tåg och bussar och kan enkelt köpa biljetter till nästan alla långdistansbussar och tåg i Finland.

På Perille.fi-tjänsten hittar du Onnibus, Matkahuolto, VR och många andra transportalternativ. Gå till resesökningen på Perille.fi här.

Vad tycker du om den nya tjänsten perille.fi?

Berätta vad du tycker